Over Burn®

Mijn BBQ verhaal begint in 2012 aan de toog van een café onder een Truiense kerktoren. Een avond stevig pintelieren resulteerde in een inschrijving voor het BK BBQ in Torhout, al dan niet bewust.

Terugkrabbelen was geen optie en met een olijke bende naar West-Vlaanderen getrokken om daar wat toeren uit te halen. Werden we toch niet Belgisch Kampioen Dessert zeker? Mega!
Het jaar erop in Oostende (weeral West-Vlaanderen...) 2de in kip. En toen kwam KCBS op mijn pad. Amerikaanse stijl BBQ, strakke wedstrijdorganisatie en jurering, een level speelveld... Ik was meteen verkocht en besloot zelfs de allereerste wedstrijd van die soort in België op poten te zetten.

Met succes, want zowel die wedstrijd als de eigen resultaten draaiden mee met de top in Europa! Helaas heb ik hier door corona en andere omstandigheden een punt achter moeten zetten. Maar ook Weber kruiste tegelijkertijd mijn pad. En na een verkenningsperiode werd ik eerst demochef. Kwaliteit van de gerechtjes die ik maakte stond altijd voorop, alsook het gebruikte materiaal. Het moest er altijd goed uitzien, geen compromissen. En dat vertaalde zich in een groei tot Head Grillmaster BeLux voor Weber vandaag, op externe basis weliswaar.

Er kwam in 2018 ook een Grill Academy bij en ook die belandde in de opstart al dadelijk in de top 3 van België qua deelnemersaantallen. Ook het nieuwe concept van de BBQ Courses by Weber bij tuincentra sloeg aan. Ik zag er wel wat in en investeerde zwaar in uitrusting (kleine vrachtwagen, veeeeeel BBQ’s, werkmateriaal...). Ik verzorg meer dan 100 van die workshops op locatie per jaar!

In 2022 kwam de BURN KITCHEN erbij. Een locatie in St-Truiden op het hoofdkwartier van BURN die je privé kan afhuren voor workshops tot max 12 personen en waar ook open workshops georganiseerd worden.

Dat is dus waar BURN BBQ voor staat. Mijn alter ego, artiestennaam, bedrijf, ... noem het wat je wil.
Voor mij is het de kapstok waar alles aanhangt.

BURN is sinds begin 2017 actief voor/partner van Weber, BBQ Courses by Weber, Weber Grill Academy en sinds november 2020 ook afhaal BBQ. In 2022 is daar een eigen kruidenlijn #burnbbqseasonings, eigen bier en de BURN KITCHEN bij gekomen. In 2023 kwamen er de BURN Sauzen bij en werd de BURN® een trademark in de Benelux !

Mijn verhaal start nu, het pad is uitgestippeld.
Let’s make your BBQ BURN !!!

contact &
Afhalen

Burn BBQ Sint-Truiden

Burn bbq
Wim Bloemen
Nieuwenhuyzen 6
3800 Sint-Truiden

wim@burn-bbq.be

Privacy policy & Algemene voorwaarden

Burn BBQ is een onderdeel van Fashion BV • Nieuwenhuyzen 6 • 3800 Sint-Truiden • BE0458.050.925

Online de vlam erin met www.doublegum.be